Факти и митове за подовото отопление

Чували ли сте някога, че подовото отопление предизвиква усещане за тежест в краката? Или може би сте чували мнението, че има отрицателно въздействие върху здравето и настроението  на членовете на домакинството?
Чували ли сте, че е изключително трудно да се контролира и по отношение на ефективността му също има какво да се желае? Всички тези предположения имат един общ знаменател, … абсолютно не е вярно!

Водните, нискотемпературни повърхностни отоплителни системи, които използват подови или стенни повърхности като източник на топлина, придобиха голяма популярност и напълно промениха гледната точка на инвеститорите. Въпреки това, преди да постигнат заслужената позиция на ефективно, енергоспестяващо и многофункционално решение, те трябваше да се справят с няколко вредни мита. КАКВИ?

Подовото отопление е… нездравословно

Също толкова нездравословно е грешното използване на всички традиционни системи за отопление. Виновникът не е типа на отоплението, а прекалено топлите или студените помещения. Правилно оразмерена и настроена  подовата инсталация няма влияние върху човешкото здраве, и като говорим за здравословен аспект, подовото отопление, поради липсата на конвекция на въздуха, а с това и вдигане на прах и бактерии, е идеално решение за страдащите от алергии. Също така подчертаваме: при правилни температури на пода (в съответствие със стандартите) НЯМА усещане за “оловни крака”.

Спокоен сън? Пухкав килим? Забравете за “подовото”

Нищо не може да бъде по-невярно. Много по-добре е да кажете “забравете за неправилно монтираната и лошо настроена система”. Нищо не пречи този тип отопление да стане неизменна част от спалнята. Всичко, което трябва да направите, е да зададете правилната температура за времето за сън и – готово. Да не забравяме, че температурата още на разстояние 7 см над повърхността на пода достига стайна температура. Какво ще кажете за пухкавите килими? Колкото по-дебел е слоят материал, покриващ системата, толкова по-малко ефективна ще бъде тя, но … кой каза, че не може да се намали разстоянието между тръбите или да се добави стенно или таванно отопление?

Монтажът е труден и неинтуитивен, както и управлението на системата

Монтажът на подово отопление в системата KAN – therm предлаган от СТЕМА РС ООД е бърз процес, благодарение на широката гама от тръби, изолации и крепежни елементи на системата Tacker, Profile, Rail и TBS System. Подовете могат да бъдат направени по суха или мокра технология (напр. анхидритни замазки).

Последващото управление на цялата система също ще ви изненада! Става много лесно благодарение на използването на KAN – therm SMART System устройства за управление и автоматизация на подовото отопление – функцията “Start SMART”.

Попитай за цена, доставка и монтаж