Топли през зимата и студени през лятото – стени и тавани

 Съвременните системи на KAN-therm WALL са невидими и дискретни, скрити в стените или тавани

Само допреди няколко години повърхностно отопление или охлаждане, като най-модерната технология, беше синоним на лукс и висок престиж на инвестициите. Днес такава отоплителна или охлаждаща система за еднофамилни къщи, както и големи обществени сгради, се превърна в широко използван стандарт, най-вече когато говорим за нискотемпературни инсталации. Особено удачно е използването на системта KAN-therm WALL и при подмяна на източник на топлина с нискотемпературна термопомпа и невъзможността да се увеличи мощността на съществуващи радиатори или подово отопление, без да се налагат големи преустройства и инвестиции.

Системата KAN-therm дава редица възможности за съвременни технически решения за нови сгради , както и при реновация на съществуващи, благодарение на което могат да се създават енергоспестяващи и трайни инсталации. Тя позволява да се направи почти всяка, дори най-нестандартната стенна или таванна инсталация и може да бъде исползвана като самостоятелно отопление или допълващ елемент към подовото или радиаторно отопление. Със системата KAN-therm WALL се осигурява равномерно разпределение на температурата в цялото помещение.

Стенното отопление в система KAN-therm WALL може да се извърши по два начина.”сух” или “мокър” метод.

Първият се основава на трайни, сглобяеми  гипсофазерни плочи, в които са вградени полибутиленови или  PE полиетиленови тръби с диаметър 8×1 мм. Благодарение на факта, че плочите са с различни размери те могат лесно да се адаптират към всяка, дори и най-сложна в архитектурен план повърхност. След поставянето им може директно да се премине към шпакловане, боядисване или поставяне на тапети, плочки и др.

„Сухият“ метод е и система KAN-therm TBS WALL: отоплителните тръби с диаметри 16 мм се монтират в улеите на специално профилирани, изолационни стиропорни  плочи KAN-therm TBS, снабдени с метални излъчващи профили. Плочите TBS се закрепват между хоризонтални релси или стоманени профили на 25-50 мм до повърхността на стената. Върху така направена конструкция се слага фолио PE, което изпълнява роля на шумо- и хидроизолация, а след това се монтират гипсокартонените плоскости /суха замазка/ с дебелина зависеща от проектираното натоварване на използваемата площ.

Вторият начин -„мокър“ метод на системата KAN-therm  RAIL WALL:  отоплителните тръби с 8, 12, 14 или 16 mm  се фиксират на стената или тавана с помощта на специални монтажни ленти RAIL, a за  лесно и безопасно огъване и задържане на тръбата се използват пластмасови дъги. След монтажа всичко се покрива със слой специална мазилка с обща дебелина приблизително 30 – 35 мм. Минимална дебелина на мазилката над повърхността на тръбата е 10 mm.

Предимства от използването на системата KAN-therm WALL

 • спестяване на разходи за отопление,
 • топлината се отделя чрез лъчение, като по този начин няма конвекция и циркулация на прах и алергени,
 • равномерно разпределение на температурата по цялата височина на помещението, приятни топли стени
 • 16 градуса в помещението– това е достатъчна температура на въздуха, за да се осигури топлинен комфорт
 • елегантен интериор без радиатори и прашни ивици по стените
 • без йонизация на въздуха – здравословен микроклимат
 • повишаването на температурата в помещението намалява количеството топлина, отделяно от стената (саморегулиране)
 • тръбите могат да се използват през лятото за охладителната система
 • възможност за използване на неконвенционални източници на топлина поради ниската температура на водата в системата
 • минимална дебелина на монтажа – от 15 мм
 • Използва се както в нови, така и при реновация на сгради

      Правилно проектирано и изработено от качествени материали, стенно отопление или охлаждане, както и правилното му функциониране, ще накара притежателите му да се радват на комфорта в продължение на много години.

Попитай за цена, доставка и монтаж