Инсталационна система KAN-therm UltraLine

Какво характеризира системата KAN-therm UltraLine?

KAN-therm UltraLine е цялостна инсталационна система, която се състои от еднородни PE-Xc, PE-RT и многослойни PE-RT /Al/PE-RT тръби, както и пластмасови PPSU  и месингови фитинги в диапазона на диаметъри от 14 – 32 мм. Връзката се постига чрез плъзгане на пластмасов пръстен /втулка/ върху монтажната тръбата към фитинга.. Благодарение на тази техника не са необходими допълнителни уплътнения, а стягането и надеждността на инсталацията са гарантирани.

PE-X, PE-RT или многослойни тръби?

Системата KAN-therm UltraLine предлага три различни варианта тръби:

  • Първият от тях е популярният PEX, който дължи  отличната си якост и топлинни параметри на специален процес на кръстосано свързване на полиетилен с електронен поток.
  • Вторият вариант: PE-RT тръби,  т.е. изработени от полиетилен с повишена температурна устойчивост, също се характеризират с висока якост, но също така са изключително издръжливи. Заслужава да се спомене и тяхната много високата гъвкавост, която значително улеснява инсталирането. И двата вида тръби също са покрити със специално EVOH покритие, което  ги предпазва от кислородна дифузия, което допълнително удължава живота на инсталацията.
  • Определена иновация, въведена на пазара от системата UltraLine, са многослойните тръби PE-RT /Al/PE-RT /трети вариант/.  Базовата тръба и външният слой са изработени от високотемпературно устойчив PE-RT полиетилен, който също предпазва от механични повреди. Между тези два слоя има покритие от специална алуминиева сплав. Използването на алуминиев слой предотвратява дифузията на кислорода и в същото време намалява топлинното удължаване на тръбите. Надеждната техника на свързване и малките размери на ultraLINE съединителите и фитингите правят това решение подходящо за използване в подови системи. Тръбата PE-RT /Al/PE-RT позволява лесно и безопасно профилиране на формата, благодарение на което полагането на тръбопровода, дори и при използване на по-големите диаметри, е изключително удобно.

Как да комбинираме всичко това?

Системата KAN-therm UltraLine предлага пълна гама от специални универсални затягащи фитинги. изработени от PPSU и най-висококачествен месинг. Те имат специално профилирани щуцери (без допълнително уплътнение), който се вкарват в предварително разширения край на тръбата и след това върху връзката се плъзга пластмасова втулка, така се намалява риска от допускане на грешка при сглобяване.

Плъзгащите втулки се произвеждат и предлагат само в пластмасова PVDF версия.

Освен тези връзки могат да се използват стандартни конектори и фитинги с резба /с използване на плосък ключ/, както и фитинги с никелирани медни тръби за естетична връзка с радиатори или други стенни уреди. В зависимост от нуждите,могат да се използват единични или двойни колена, редуциращи тройници и др.

Всички елементи на система KAN-therm Ultraline трябва да бъдат монтирани с помощта на специално предназначени за това инструменти също включени и офертата.

Системата KAN-therm UltaLine е универсална и позволява различни видове инсталации в индивидуални, многофамилни и обществени сгради. Използват се в системи за вътрешно отопление, битови инсталации за топла вода, както и специализирани тръбопроводни системи.  Може да се прилага и в сгради паметници на културата и храмове, където, поради ограниченията на консерватора на паметници, не е възможно да се пусне инсталацията в преградни стени. В този случай се извършва повърхностен монтаж на отоплителната или друга система. Тръбите PERTAL, благодарение на своите свойства, гарантират висока естетика на такава инсталация.

Уникалната конструкция на системата KAN-therm UltaLine и възможността за гъвкава конфигурация на цялостното крайно решение предоставя много висок комфорт при проектирането и инсталирането ѝ

Попитай за цена, доставка и монтаж