Подови конвектори –решение за нискотемпературни системи

Със сигурност всеки инвеститор си задава въпроса как да се отоплява икономично. Много от тях са склонни да заложат на термопомпа или друг нискотемпературен източник, където водата за отопление се загрява до ниски температури , обикновено в диапазона от 35 до 55 °C  (стандартната входяща температура на топлоносителя е 70 °C). Поради това подходящ избор са конвекторите за отопление. Голямото им предимство е, че загряват много бързо и ефективно излъчват топлината в помещението.

В сравнение с конвенционалните радиатори , конвекторите имат по-малък воден обем  (до 90 % по-малко водно съдържание), което води до по-бързо и ефективна реакция и загряване. Конвекторите са съвместими за управление с автоматизирана система за управление на сградите

Иновации от топлообменника до решетката

Тенденциите в съвременната архитектура налагат изболзването на големи стъклени пространства – прозорци, врати, веранди, които заемат значима част от площта на стената. Решението е конвектори за вграждане в пода, както и свободно стоящи конвектори. Те не нарушават хармонията в интериора, като същевременно осигуряват топлинен комфорт. Конвектори KORAFLEX на чешката фирма КОРАДО /СТЕМА е дългогодишен партньор на КОРАДО България АД/  могат да се използват целогодишно, като осигуряват отопление през зимата и охлаждане през летния период. Вариантите им са както за двътръбни, така и за четиритръбни системи (според избраната система ) като са снабдени с вана за отвеждане на конденза. KORAFLEX са изцяло съвместими за управление с автоматизирана система за управление на сградите(Building Management System).

Обновената продуктова гама конвектори за вграждане KORAFLEX предлага не само нов дизайн на покривните решетки, но и промени в  топлообемнника, който постига по- висока топлинна мощност благодарение на иновативните ламели.  Разширен е обхвата на предлаганите продукти освен с обогатяване на видове и допълнителни размери, така и с различни модели за естествена и принудителна конвекция. Последните иновации в продуктовото портфолио е конвекторът за вграждане с най-малката дълбочина от само 6 cm , модел THIN. Изключително подходящ за помещения с малка дълбочина на настилката, както и като допълнителен топлинен източник за френски прозорци.

За влажна среда /басейни, СПА комплекси/ се предлага конвектор от неръждаема стомана AISI 316 KORAFLEX POOL  с наклонено дъно и преграда срещу наводняване, предназначени за влажна среда. За правилната експлоатация на вградените конвектори се препоръчва pH на водата в диапазона 7,2 – 7,6 и концентрация на хлор не повече от 1 mg/l. Всяка промяна особено намаляването на  pH на водата причинява корозия на материалите от неръждаема стомана. В случай на видими варовикови наслагвания или окисляване, трябва да се използва почистващ препарат за неръждаема стомана и след това продуктът да се третира с материал за метал. За дълъг и безпроблемен живот на конвектора трябва да се спазва добра поддръжка и липса на приводняване на конвектора.

Модулна система от конвектори за нетипични пространства

С използваната съвременна производствена технология е възможно да се произвеждат конвектори в размери според нуждите и съобразно различните проекти.

Съществуват модулни решения за изграждане на конвектори на нетипични места като колони, ъгли или арки. От широката гама от тези модули е възможно лесно и бълзо да се създъде желаната сглобка от подови конвектори за точно определения интериор.

Попитай за цена, доставка и монтаж