Монтаж на пелетен котел – Фамилна къща в гр.Русе

Проект: Фамилна къща в гр.Русе, м.октомври 2019

Данни за обекта: Фамилна къща в гр.Русе с РЗП 130м2, съществуваща отоплителна инсталация.

Цел на инвеститора: Като източник на енергия да бъде предложен вариант на биомаса/пелети като заместител на стар котел на твърдо гориво.

Решение: След изчисления направени от екипа на СТЕМА РС ООД, беше предложено да бъде монтирн котел на пелети 25кВт с пелетна горелка PELLAS Hybrid Line mini 26Kw от най-висок клас с контролер PELLAS S-Control за управление на буферен съд, бойлер и отоплителна инсталация спрямо техните нужди и външна температура. Бункер от 200кг осигурява автономност на системата от 1 седмица без обслужване.
Отоплителната инсталация е изградена преди 6 години. След обстойно инспектиране бяха извършени ремонт и добавяне на термостатични вентили DANFOSS на радиаторите.
Котелът загрява и бойлер 200л с 2 серпентини за нуждите на домакинството,като втори източник се използва слънчева енергия.

Резултат: В края на отоплителен сезон 2019/2020 година беше отчетен разход на дървесни пелети от 4т , което се равнява като разход на домакинството равен на досегашния с твърдо гориво, но значително повишен комфорт на отопление и качество на подготовка на гореща вода.